Asociația Nevăzătorilor din România, filiala județeană Vrancea în colaborare cu Consiliul Județean Vrancea, Muzeul Vrancei și Biblioteca Județeană Vrancea vă invită la un eveniment în premieră pentru Focșani, sâmbătă, 8 iunie 2024, ora 10.00, la Galeriile de Artă din Focșani.
În cadrul evenimentului se va desfășura expoziția de ceramică figurativă, semnată de Vasile Adamescu – „Mâna care vede”, accesibilizată persoanelor cu dizabilități. De asemenea, va avea loc lansarea de carte „Înfruntând viața”, 3 volume, autor Vasile Adamescu. Evenimentul va fi prezentat de domnul prof. Viorel Micu (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca).
La numai doi ani, Vasile Adamescu își pierde auzul și vederea, devenind prizonier al unei lumi lipsite de sunet și culoare, din care părea că nu are nici o șansă de evadare. Cu o voință ieșită din comun și având alături profesori pricepuți și inimoși, răstoarnă verdicte și bariere, reușind să facă școală, studii universitare, ajunge profesor, artist plastic și scriitor, performanțe atinse doar de trei persoane la nivel mondial, în istorie.

 

 

Manager,
Oana-Raluca Boian