Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea invită elevii să participe la proiectul european intitulat Înflorim Europa, inițiat de Arthis – Casa de Cultura Belgo-Română, asociație non-profit belgiană.

Proiectul s-a născut la inițiativa artistului belgian Frank Liefooghe, iar Asociația Arthis (La Maison Culturelle Belgo-Roumaine A.S.B.L.) va coordona acest proiect la nivel european. Proiectul este destinat copiilor și tinerilor din diferite școli, instituții, asociații sau ONG-uri și are ca scop cunoașterea Europei, a diversității ei culturale.

Proiectul, aflat la a doua ediție,  a avut un succes deosebit în 2016, iar la expoziția finală care a avut loc la Bruxelles în prezența artistului Frank Liefooghe, au participat copii și tineri atât din România cât și din Belgia, din diferite școli, centre de creație, ateliere artistice și asociații ale românilor din Diaspora.

Pentru anul 2017, Arthis –  Casa de Cultura Belgo-Română vă propune un nou proiect cu tema ,,Europe in flowers ”  –  ,, Inflorim Europa ”.

Tema proiectului o reprezintă diversitatea și frumusețea naturii, care a ajuns din colţurile cele mai îndepărtate ale lumii să  umple de culoare și lumină întreaga Europă.

Proiectul este construit din 27 de desene (șabloane) cu flori din întreaga lume, care urmează să fie colorate, iar copiii și tinerii pot să realizeze acest lucru  prin orice tehnică, cu orice tip de materiale, fără respectarea obligatorie a șablonului, utilizând creativitatea și inspirația pe care floarea respectivă sau povestea din jurul le nasc în sufletul lor.

Fiecare desen poate fi colorat urmând modelul sau lăsând creativitatea și imaginația să se manifeste, în scopul de a încuraja exprimarea artistică cu ajutorul imaginilor. Culori, hârtie, lipici, acuarele, graffiti, materiale reciclate, din plastic sau orice alt tip de material, toate pot fi utilizate fără restricții. Lucrările finalizate vor fi expuse și prezentate în bibliotecă sau școlile partenere. Cele mai frumoase și originale lucrări vor fi selectate și trimise la Bruxelles, unde vor participa la o expoziție internațională cu lucrări trimise din 27 de țări.

Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2017, Ziua Internațională a Copilului, se va organiza o expoziție cu toate lucrările participante la acest proiect,  la Galeria Arthis de la Bruxelles, în prezența autorului Frank Liefooghe și a reprezentanților instituțiilor de la Bruxelles.

 

Etapele participării 

11-24 aprilie 2017 – Confirmarea participării si ridicarea fişei-model de la Bibliotecă

10 mai 2017 – Trimiterea lucrărilor la Bibliotecă

15 mai 2017- Trimiterea lucrărilor la Bruxelles

31 mai 2017 – Vernisajul expoziției la Bruxelles

 

Dragi copii, vă invităm să dovediți originalitatea și talentul vostru și prin participarea la acest proiect să Înflorim Europa.

 

NOTĂ: Modele de fișe pentru proiect găsiți la sediul Secției pentru copii și tineret Oana-Diana Renea a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”  Vrancea, din str. N. Titulescu nr. 12 , tel. 0237626646.