Joi, 19 aprilie 2012, ora 11.30, SALA DE LECTURĂ ŞI INTERNET a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” va inaugura Centrul Biblionet – Lumea în biblioteca mea  – program naţional care facilitează publicului larg accesul gratuit la informaţia on-line prin intermediul bibliotecilor publice.

Datorită acestui parteneriat, sediul din strada Mr. Gh. Sava nr. 4 a fost dotat cu 10 calculatoare cu Internet pentru Public (CIP), scanner, imprimantă, videoproiector, ecran de proiecţie, camere web, căşti, licenţe pentru Windows 7 şi Microsoft Office 2010. Programul Biblionet este implementat în România de Fundaţia IREX şi finanţat de Fundația Bill și Melinda Gates.

În prezenţa invitaţilor de onoare din partea administraţiei locale, Fundaţiei IREX, ISJ Vrancea, a cadrelor didactice, elevilor de toate vârstele şi a mass-media vrâncene, vom deschide acest serviciu care oferă acces gratuit la Internet, echipamente şi programe de învăţare, educare, comunicare, socializare şi divertisment pentru publicul de toate vârstele.

Cei interesaţi se vor putea înscrie la bibliotecă pentru a naviga sau comunica pe internet, pentru a împrumuta CD – uri şi DVD – uri, atât la sala de internet cât şi la domiciliu.

Cu ocazia inaugurării, Florea Cristian, elev în clasa a XII-a B la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani şi unul dintre tinerii pasionaţi de blogging (floreacristian.ro), va facilita transmisia on-line a festivităţii de inaugurare, pe blogul Sălii de Lectură şi Internet (LECTORNET), ce poate fi accesat la adresa http://saladelecturafocsani.wordpress.com/ şi va monitoriza traficul blogului.

Vă aşteptăm joi, 19 aprilie 2012, ora 11.30 la SALA DE LECTURĂ a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” din str. strada Mr. Gh. Sava nr. 4.