Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a organizat, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, în perioada mai – octombrie 2019, etapa județeană a Concursului „Bătălia Cărţilor”, inițiat și implementat la nivel național de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj. Acest concurs se derulează anual în mai multe biblioteci publice din România, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România  și este destinat copiilor (11-13 ani), adolescenţilor (14-18 ani) şi adulților.

Partipanții care au parcurs toate cele 10 titluri din Concurs vor participa, alături de susţinători, la Finala concursului, care va include o dezbatere, un concurs şi festivitatea de premiere. Cu acest prilej, ei vor susţine pledoarii convingătoare în favoarea cărţii preferate.

Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului 2019.

Câștigătorii etapei județene vor participa la etapa națională a concursului.

Finala concursului de lectură Bătălia Cărților va avea loc pe data de 18 decembrie începând cu ora 16, la Sala de lectură din strada Maior Gheorghe Sava nr. 4 și va cuprinde trei categorii de premii: Cartea Anului, desemnată pe baza carnetelor de lectură pe care cititorii le-au completat, Cea mai bună Fișă de lectură. De asemenea va cuprinde dezbaterea Convinge-mă să citesc! Fiecare concurent va avea la dispoziție 10 minute, timp în care va trebui să susțină cartea preferată printr-un mesaj convingător și să răspundă întrebărilor adresate de membrii juriului. Întrebările se referă strict la cărțile înscrise în concurs.

Juriul va fi format din doamna profesoară Elena Manole şi bibliotecarii Cristina Maria Olaru şi Adrian Țiglea.

Finaliştii acestui concurs sunt: Eduard Cristian Bejan, Andreea Militaru, Alexandru Ciribaşa, Ileana-Veronica Niţu, Codrin Ghidiu, Elena Golea şi Vanesa Şerban.

 

 

Vă aşteptăm să fiţi alături de noi şi să vă susţineţi concurentul favorit!