Astăzi, 16 februarie 2017, la Secția pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene Vrancea, a avut loc festivitatea de premiere a celei a V-a ediții a Concursului de creație literară Oana-Diana Renea. Acest eveniment a fost organizată în cadrul Zilei Internaţionale a Cititului împreună (ZICI),

Concursul este organizat în memoria poetei Oana-Diana Renea (fostă elevă a Şcoli nr. 9 Focşani), autor de cărţi pentru copii, membră a Uniunii Scriitorilor din România.

Momentul dedicat poetei a fost pus în scenă, cu emoție si talent,  de elevi ai şcolilor Ştefan cel Mare  şi  Duiliu Zamfirescu, coordonaţi de doamnele prof. înv. primar Anghelina Golomoz, Elena Blănaru – bibliotecar, Petruţa Bălan – consilier educativ şi prof. Pompilia Bărbosu.

Ne-au onorat prin prezența lor, distinșii profesori, Valeriu Anghel și Costică Neagu – care, în calitatea lor de membrii ai juriului, au prezentat lucrările câștigătoare ale aceste ediții.

Din program::

  • ATELIER DE LECTURĂ la care au participat: scriitori, elevi invitaţi, autori(premianţi ai Concursului Naţional de Creaţie literară. Lecturile din poeziile scriitoarei pentru copii Oana-Diana Renea şi lucrările premiate la concurs
  • alocuțiunile membrilor juriului,
  • sesiune de acordare a premiilor și a diplomelor de participare a elevilor la Ziua Internaţională a Cititului Împreună
  • moment comemorativ la bustul scriitoarei Oana-Diana Renea.

 

Mulțumim tuturor elevilor pentru participare și pentru că mulți dintre voi aveți foarte mult talent, vă încurajăm să reveniți la edițiile următoare, unde poate vă veți regăsi pe lista câștigătorilor.

Și nu în ultimul rând felicitări cadrelor didactice care au coordonat, au încurajat și au sprijinit elevii să participe la acest concurs!

FELICITĂRI !!!!