În perioada 25-30 septembrie 2016, 10 tineri bibliotecari din Republica Moldova care au beneficiat de o bursă de călătorie din partea Programului Novateca, au vizitat  în România 5 biblioteci județene și 2 biblioteci comunale din diferite județe ale României. Scopul vizitei a fost preluarea bunelor practici de lucru, prin care colegii din România reușesc să atragă utilizatorii în biblioteci, să implice voluntari în diverse proiecte, programe și servicii noi de bibliotecă. Cei 10 tineri bibliotecari au beneficiat astfel de dezvoltare personală și profesională și au avut șansa să cunoască în România bibliotecari competenți și servicii inovative necesare comunității.

În lista bibliotecilor vizitate s-au numărat Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, Biblioteca Judeţeană “V. Voiculescu” Buzău, Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu” Argeş, Biblioteca Județeană “Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița și bibliotecile comunale din Pietrari și Păuşeşti-Măglaşi.

În data de 29 septembrie, la Focșani au fost vizitate toate secțiile Bibliotecii Județene unde au fost împărtășite, cu bucurie, experiențele frumoase și proiectele de succes ale bibliotecii noastre.

Experiența a fost specială pentru cele 10 bibliotecare din țara vecină și s-au întors acasă hotărâte să aducă schimbarea în bibliotecile lor și să demonstreze că omul potrivit la locul potrivit pune întotdeauna lucrurile în mișcare și adună laolaltă oamenii, ideile și resursele necesare pentru dezvoltarea tuturor celor implicați.

GALERIE FOTO: