Luni, 19 iunie, începând cu ora 11, la Sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, vor avea loc lansările de carte Ecoul unui suflet, a doamnei Oana Adriana Alexandrescu şi Peregrin prin Europa, a domnului Radu Borcea, ambele apărute la Editura Salonul Literar.

Oana Adriana Alexandrescu este asistent medical la Secţia cardiologie a Spitalului de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani, a colaborat cu Revista noastră a Colegiului Naţional „Unirea” din Focşani şi debutează cu volumul de versuri Ecoul unui suflet.

„Poezia Oanei Adriana Alexandrescu este un adevărat document literar, dar şi sufletesc, pentru că poeta îşi expune cu o sinceritate rar întâlnită, trăirile, sentimentele” (Culiţă Ioan Uşurelu, redactor şef al revistei „Salonul Literar”).

Radu Borcea a creat şi a condus reviste şi ziare, a format jurnalişti de înaltă ţinută. A debutat în volum în anul 2015 la Editura Salonul Literar cu romanul Colectivizarea sufletelor sau Memoria pământului confiscat.

Peregrin prin Europa cuprinde note de călătorie ale autorului, în care sunt evocate spaţiul geografic şi cultural rusesc, baltic şi caucazian, dar şi cel al Suediei şi Germaniei de Est, la o distanţă de mai bine de trei decenii de la aceste călătorii.

Vă aşteptăm să vă bucuraţi de Cuvântul rostit cu sensibilitate şi nostalgie.