În prag de primăvară Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea vă invită la Vernisajul colecției de tablouri, care va avea loc joi, 6 martie, ora 17.00 la Sediul Central.  

Lucrările au fost donate bibliotecii de autori, de-a lungul timpului, și formează în prezent o expoziție permanentă în Sediul Central.

Galeria de tablouri conține lucrări semnate de artiști de generații diferite din care amintim câteva nume: Mihail Gavrilov, Dumitru Popa, Ion Popa Popas, Marga Doina Zaiț,  Virginia Hossu, Elena Pascu Bârhală și Ovidiu Octavian Opaiț.

Cu acest prilej va fi evocată și activitatea Cenaclului Plastic Gh. Tăttărăscu,  care funcționa în perioada  anilor 70 în  Focșani, prezentare susținută de d-na Rodica Soreanu – Șoricău, membră a acestui cenaclu.

Evenimentul face parte din Proiectul Arte și Carte, lansat anul trecut și urmărește punerea în valoare a acestor tablouri și a colecției de albume de artă a bibliotecii.

De asemenea, tot ca dar de mărțișor, Sala de Lectură a bibliotecii  a organizat expoziţia de carte  Eternul feminin, inspirată din personaje feminine celebre din literatura  lumii.

Pentru mămici și bunici, Secția pentru copii și tineret Oana Diana Renea a pregătit expoziția de carte și desene Balul Primăverii. Secția găzduiește, totodată, și  expozițiile de mărțișoare și felicitări realizate cu îndemânare de preșcolarii din grădinițele nr. 2  și 18 din Focșani.

Toate acestea, daruri de suflet,  la care adăugăm prețuirea noastră, a bibliotecarilor, le oferim doamnelor, domnișoarelor și tuturor celor care vor trece pragul bibliotecii în această primăvară.

GALERIE FOTO: