La Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea se derulează un curs nou – ”Dezvoltarea creativității în activitățile cu adolescenții și copiii” – dedicat bibliotecarilor școlari și profesorilor documentariști din județul Vrancea, sărbătorind în avans Ziua Națională a Bibliotecarilor din România (23 aprilie) și Săptămâna Națională a Bibliotecilor (24-28 aprilie).

Cursul “Dezvoltarea creativității în activitățile cu adolescenții și copiii” are loc în perioada 19-21 aprilie 2017 la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene Vrancea și este livrat de trainerul Bibliotecii, Margareta Tătăruș. Acest curs este furnizat în baza acordului de parteneriat încheiat între Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Focșani și Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”.

Pentru că BIBLIOTECARII sunt cei care animă spațiile bibliotecilor de orice tip, fie că vorbim de biblioteci publice, şcolare, academice sau specializate, acest curs își propune să-i provoace pe aceștia să se dezvolte continuu și să învețe metode și tehnici noi de a (re)crea servicii noi sau de a le îmbunătăți pe cele existente.

La acest curs, cei 15 bibliotecari din școlile și liceele vrâncene vor învăța tehnici și metode de explorare a poveștilor și universului înconjurător (oameni, fapte, natură etc.), pentru a stimula creativitatea copiilor și adolescenților. Vor fi utilizate diverse instrumente (aparat foto, calculator, internet, hârtie, fotografii, culori, cărți de povești etc.) în vederea realizării unui carnet virtual și a unui portofoliu personal în cuprinsul cărora vor fi puse în valoare scrierea creativă, arta fotografică, punerea în scenă a creațiilor proprii și abilitățile de a lucra cu echipamente digitale și IT.

Vor fi trei zile pline de creativitate și vom descoperi împreună o pedagogie motivantă, centrată pe copil și pe adolescent, iar în urma cursului se vor putea dezvolta diverse activități creative în școala sau în liceul în care își desfășoară activitatea bibliotecarii participanți la curs.

La mulţi ani tuturor bibliotecarilor români!