Consiliul  Judeţean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea au organizat joi, 27 martie, ora 11.00, la sediul central al Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea, lansarea Dicţionarului Scriitorilor Vrânceni, volumul I, autor publicistul Petre Abeaboeru.

Criticul şi istoricul literar Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Romane și în prezent președinte al Institutului ”George Călinescu”, care a semnat prefața volumului, a fost prezent la Focşani pentru a participa la lansarea primului volum al seriei “Constelaţii literare vrancene”, un dicţionar al scriitorilor, coordonat de Petre Abeaboeru şi care a văzut lumina tiparului la Editura Terra cu sprijinul financiar al Centrului Cultural Vrancea.

Cartea cuprinde 120 de autori de literatură mai mult sau mai puţin cunoscuţi, care au legătură cu Vrancea, de la Varlaam  până azi. Academicianul Simion este cel care semnează prefaţa acestei lucrări.

Din oficialitățile prezenta la acest eveniment amintim: vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu și Ionel Cel-Mare, subprefectul Cristi Misăilă, directorul Direcției pentru Cultură Vrancea, Traian Negulescu și, nu în ultimul rând, Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea, instituție care a sprijinit această inițiativă prin finanțarea și editarea volumului. De asemenea au fost prezenți scriitori vrânceni, profesori, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, reprezentată de inspectorul general Vasilica Zaharia și inspectorul adjunct Luminița Balaban, elevi și simpli cetățeni, dar și viceprimarul oraşului Primăria Panciu Iulian Nica.

Evenimentul găzduit de Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea a fost un bun prilej de reîntâlnire pentru o parte din autorii care se regăsesc în acest repertoar literar și a unui schimb de idei pe tema punerii în valoare a istoriei locale și vieții culturale din Vrancea.

 GALERIE FOTO: