Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea lansează elevilor  invitația de a participa la cea de a VIII-a ediție a Concursului  național de poezie  “Oana-Diana  Renea” cu tema –  TĂRÂMUL LECTURII.

Acest concurs de poezie este organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea,  în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII. Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

Aşteptam lucrări ale micilor scriitori de poezie, din clasele I-VIII, care îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor, sentimente,  amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii,  sau persoane (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor. Aici lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

 

ETAPELE CONCURSULUI

  • 06 decembrie2019 : lansarea ediţiei a VIII – a  concursului de poezie Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Judeţul Vrancea şi din tara.
  • 06 decembrie2019 – 06 februarie 2020: depunerea lucrărilor.
  • 14 februarie 2020: festivitatea de premiere,organizată de Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.

Regulamentul este afişat pe site-ul bibliotecii www.bjvrancea.ro şi este disponibil şi pe pagina https://www.facebook.com/bjvrancea/

Participanţii se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii iar organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

Le urăm succes tuturor participanților și îi așteptăm cu lucrări la sediile bibliotecii sau prin poştă, la adresa Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, strada Nicolae Titulescu, nr. 12, localitatea Focşani, judeţul Vrancea, având la expeditor doar menţiunea pentru Concursul de poezie “Oana-Diana Renea”, ediția a VIII-a (numele participantului regăsindu-se în interior pe colţul sigilat al lucrării).

Pentru a simplifica modalitatea de transmitere a lucrărilor și a încuraja participarea națională, lucrările pot fi trimise și prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro (cu menţiunea pentru Concursul de poezie  “Oana-Diana Renea”) cu următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon.

Organizatorul concursului Biblioteca Judeţeană Vrancea se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat încă de la prima ediție a concursului în coordonarea și pregătirea elevilor și nu în ultimul rând membrilor juriului, care sunt mereu aproape de inima bibliotecii, domnilor  profesori Costică Neagu și Valeriu Anghel .(Olaru Maria Cristina, organizator)

 

 

 REGULAMENT

SCOPUL CONCURSULUI

Concursul de poezie “Oana-Diana Renea” este organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  în memoria poetei Oana-Diana  Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII.

Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

 

ETAPELE CONCURSULUI

  • 06  decembrie2019: lansarea ediţiei a VIII – a  concursului de poezie Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Judeţul Vrancea şi din tara.
  • 06  decembrie 2019 – 06 februarie 2020: depunerea lucrărilor.
  • 14 februarie 2020:  festivitatea de premiere organizată de Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea.

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Concursul se adresează următoarelor categorii de elevi:

a) cls. I – IV

b) cls. V – VIII

 

TEMA CONCURSULUI

Tărâmul lecturii – este tema concursului de anul acesta prin care micii scriitori de poezie, din clasele I-VIII, îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor, sentimente, amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii,  sau persoanele (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor. Aici lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

 

DEPUNEREA LUCRĂRILOR

Participanţii vor prezenta în concurs până la trei poezii, multiplicate în trei exemplare(un exemplar pentru fiecare membru al juriului).

Fiecare lucrare (poezie) va conţine obligatoriu în colţul din dreapta sus următoarele date: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon.

Colţul va fi sigilat de participant înainte de a trimite lucrările. Acestea vor fi deschise după analizarea lor de către membrii juriului.

Lucrările pot fi depuse la sediile bibliotecii sau trimise prin poştă la adresa Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, strada Nicolae Titulescu, nr. 12, localitatea Focşani, judeţul Vrancea. Acestea trebuie să aibă, la expeditor, menţiunea pentru Concursul de poezie  “Oana-Diana  Renea” ediția a VIII-a (fără nume, el regăsindu-se în interior pe colţul sigilat al lucrării).

Şi în acest an lucrările pot fi trimise prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro (cu menţiunea pentru Concursul de poezie “Oana-Diana Renea”, ediția a VIII-a şi următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon. Organizatorul concursului Biblioteca Judeţeană Vrancea se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Data limita de depunere a lucrărilor 06 februarie 2020

Organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

 

PREMII ACORDATE

În cadrul acestui concurs se vor acorda trei premii oferite de Biblioteca Judeţeana Vrancea, familia scriitoarei şi Asociaţia Simion Mehedinţi).

  • Marele premiu
  • 1 premiu:  Secţiunea   cls I-IV
  • 1 premiu:  Secţiunea  cls V-VIII

 

Persoană de contact: bibliotecar Maria Cristina Olaru,

e-mail: sectia_copii@bjvrancea.ro