Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea, în perioada aprilie – septembrie 2019, etapa județeană a Concursului „Bătălia Cărţilor”, inițiat și implementat la nivel național de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj din anul 2014. Acest concurs se derulează anual în mai multe biblioteci publice din România, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România  și este destinat copiilor (11-13 ani), adolescenţilor (14-18 ani) şi adulților.

 

Condiţii de participare

Înscrierea la acest concurs se face la secţiile bibliotecii, pe baza Permisului de intrare la bibliotecă, care este gratuit.

 

Participanţii sunt invitaţi să citească, până la finalul lunii septembrie 2019, cele 10 titluri propuse la nivel național pentru fiecare categorie din concurs. Ei vor primi o „Fișă de lectură” şi un „Carnet de lectură” în care îşi vor nota impresiile şi ideile desprinse din cărţile citite.

 

Finala concursului

Finala concursului va avea loc în luna octombrie.

 

Partipanții care parcurg toate cele 10 titluri din Concurs vor participa, alături de susţinători, la Finala concursului, care va include o dezbatere, un concurs şi festivitatea de premiere. Cu acest prilej, ei vor susţine pledoarii convingătoare în favoarea cărţii preferate.

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului.

Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului 2019.

Câștigătorii etapei județene vor participa la etapa națională, care va avea loc la începutul anului viitor.

Adulţii vor participa la un Club de lectură, organizat la Bibliotecă. În cadrul întâlnirilor, participanţii îşi vor expune părerile personale vizând lecturile parcurse, în scopul sporirii încrederii în sine şi dobândirii abilităţilor necesare vorbirii în public. Întâlnirile vor avea un caracter non-formal, în cadrul cărora participanţii vor socializa, îşi vor exprima liber opiniile şi îşi vor îmbunătăţi abilităţile de a le argumenta.

 

Regulamentul concursului, lista de cărți pe categorii de vârstă, fișele de înscriere și de lectură se pot consulta și descărca de pe site-ul bibliotecii.

Regulament concurs

Listă titluri

Formular de înscriere

Fișă de lectură adolescenți

Fișă de lectură copii