Dragi elevi,  iubitori și scriitori de poezie, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea vă invită să participați la cea de a XI-a ediție a Concursului  Internațional de Poezie „Oana-Diana Renea”.

Acest concurs de poezie este organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secția pentru copii și Tineret „Oana-Diana Renea”,  în memoria poetei Oana Diana-Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, și se adresează copiilor și adolescenților. Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei.

Concursul se va derula după următorul calendar:

12 decembrie 2022: Lansarea Concursului Internațional de Poezie „Oana-Diana Renea”,  ediția a XI-a. Promovarea concursului în rândul elevilor din țara și a partenerilor din Republica Moldova.

31 martie 2023: Data limită de depunere a lucrărilor

aprilie 2023: Anunțarea câștigătorilor

Participanții se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii,  iar organizatorii recomandă şi solicită concurenților să trimită lucrări originale, nepublicate.

Pentru a simplifica modalitatea de trimitere a lucrărilor și pentru încurajarea participării naționale și internaționale, lucrările vor fi transmise prin e-mail la adresa sectiacopiibjvrancea@gmail.com .

Email-ul trebuie să conțină la subiect menţiunea pentru Concursul de Internațional Poezie  „Oana-Diana Renea” și obligatoriu următoarele date de identificare: nume și prenume, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon. 

Poeziile vor fi redactate și trimise ca atașament, într-un document word, care să conțină și datele de identificare.

Vă rugăm să respectați data limită de transmitere a lucrărilor (31 martie 2023) și modalitatea de transmitere prin email.

Lucrările care nu respectă aceste cerințe nu vor fi luate în considerare.

Organizatorul concursului, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Regulamentul este disponibil pe:

Le urăm succes tuturor participanților și îi așteptăm cu lucrări.

Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat încă de la prima ediție a concursului în coordonarea și pregătirea elevilor și nu în ultimul rând membrilor juriului, care sunt mereu aproape de inima bibliotecii, domnilor profesori Costică Neagu și Valeriu Anghel. (Olaru Maria Cristina, coordonator concurs)