afis concurs de creatie 1 2015Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea invită micii cititori să devină scriitori și lansează invitația de a participa la cea de a IV-a ediție a Concursului  de creaţie literară  “Oana-Diana  Renea”.

Acest concurs este organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea,  în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII. Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

Lucrările premiate în cele trei ediţii anterioare au fost publicate în volumul Oana Diana Renea: Biobibliografie, editat de Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Vrancea, volum apărut anul acesta în luna aprilie. Până în prezent, la aceste ediţii ale concursului au participat peste 370 de elevi ce au fost recompensați cu diplome, premii, cărţi şi rechizite.

Tărâmul lecturii – este tema concursului de anul acesta prin care micii scriitori de poezie, din clasele I-VIII, îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor sentimente,  amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii,  sau persoanele (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor. Lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

ETAPELE CONCURSULUI

 • 20 octombrie 2015: lansarea ediţiei a IV–a a concursului de Creaţie literară Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Focşani şi din Judeţul Vrancea
 • 20 octombrie – 4 decembrie 2015: depunerea lucrărilor participante.
 • 7 – 11 decembrie 2015 – lecturarea şi jurizarea lucrărilor
 • 14 decembrie 2015 – festivitatea de premiere a lucrărilor câştigătoare, organizată la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, cu ocazia aniversării a 47 de ani de la naşterea autoarei.

Regulamentul este afişat pe site-ul bibliotecii www.bjvrancea.bjvrancea.ro.

 

Participanţii se pot înscrie în concurs cu cel mult trei poezii, până la data  de luni, 4 decembrie. Organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

Le urăm succes tuturor participanților și îi așteptăm cu lucrări la sediile bibliotecii sau prin poştă, la adresa Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, strada Nicolae Titulescu, nr. 12, localitatea Focşani, judeţul Vrancea, având la expeditor doar menţiunea pentru Concursul de creaţie literară “Oana-Diana Renea”, ediția a IV-a (numele participantului regăsindu-se în interior pe colţul sigilat al lucrării).

Pentru a simplifica modalitatea de transmitere a lucrărilor din acest an lucrările pot fi trimise  prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro (cu menţiunea pentru Concursul de creaţie literară  “Oana-Diana Renea”, ediția a IV-a şi următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon. Organizatorul concursului Biblioteca Judeţeană Vrancea se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Mai multe amănunte puteți găsi  în Regulamentul de desfășurare al Concursului de creaţie literară  “Oana  Diana  Renea” aflat pe site-ul Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea www.bjvrancea.bjvrancea.ro, la adresa de email sectia_copii@bjvrancea.ro sau la tel. 0237626646.

Mulțumim cadrelor didactice care s-au implicat încă de la prima ediție a concursului în coordonarea și  pregătirea elevilor.

 

 

REGULAMENT

SCOPUL CONCURSULUI

 

Concursul de creaţie literară “Oana-Diana Renea este organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea,  în memoria poetei Oana-Diana  Renea, autor de cărţi pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România, pentru a stimula creaţia literară în rândul copiilor de vârstă şcolară din clasele  I-VIII.

Concursul se organizează cu acordul şi sprijinul familiei autoarei – doamna  profesoară Afrodita Renea şi domnul profesor Victor Renea.

 

ETAPELE CONCURSULUI

 • 20 octombrie 2015: lansarea ediţiei a IV–a a concursului de Creaţie literară Oana-Diana Renea. Promovarea concursului în rândul elevilor din Focşani şi din Judeţul Vrancea.
 • 20 octombrie – 4 decembrie 2015: depunerea lucrărilor participante în concurs la sediul Bibliotecii Judeţene Duiliu Zamfirescu Vrancea – orice secţie a acesteia, prin poştă sau prin e-mail.
 • 7 – 11 decembrie 2015 – lecturarea şi jurizarea lucrărilor
 • 14 decembrie 2015 – festivitatea de premiere a lucrărilor câştigătoare, organizată la Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, cu ocazia aniversării a 47 de ani de la naşterea autoarei.
 • Regulamentul este afişat pe site-ul bibliotecii bjvrancea.ro.

 

CONDIŢII DE PARTICIPARE

– Concursul se adresează următoarelor categorii de elevi:

 1. a) cls. I – IV
 2. b) cls. V – VIII

 

TEMA CONCURSULUI

 

Tărâmul lecturii – este tema concursului de anul acesta prin care micii scriitori de poezie, din clasele I-VIII, îşi  pot dezvălui prin creaţiile lor sentimente, amintiri, fragmente sau gânduri legate de personajele de poveste, cartea preferată, plăcerea lecturii,  sau persoanele (învăţătoarea, părinţii sau bunicii) alături de care au descoperit lumea cărţilor. Lăsăm imaginaţia copiilor să  dezvolte acest subiect extrem de generos.

 

DEPUNEREA LUCRĂRILOR

– Participanţii vor prezenta în concurs până la trei poezii, multiplicate în trei exemplare(un exemplar pentru fiecare membru al juriului).

Fiecare lucrare va conţine obligatoriu în colţul din dreapta sus următoarele date: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon.

Colţul va fi sigilat de participant înainte de a trimite lucrările. Acestea vor fi deschise după analizarea lor de către membrii juriului.

Lucrările pot fi depuse la sediile bibliotecii sau trimise prin poştă la adresa Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Secţia pentru copii şi tineret Oana-Diana Renea, strada Nicolae Titulescu, nr. 12, localitatea Focşani, judeţul Vrancea. Acestea trebuie să aibă la expeditor menţiunea pentru Concursul de creaţie literară  “Oana-Diana  Renea” ediția a IV-a (fără nume, el regăsindu-se în interior pe colţul sigilat al lucrării).

Din acest an lucrările pot fi trimise și prin e-mail la adresa secţia_copii@bjvrancea.ro (cu menţiunea pentru Concursul de creaţie literară  Oana-Diana Renea”, ediția a IV-a şi următoarele date de identificare: nume, prenume, vârstă, clasă, şcoală, localitate, nr. telefon. Organizatorul concursului Biblioteca Judeţeană Vrancea se va ocupa de listarea, lipirea datelor confidenţiale şi transmiterea acestora către juriu.

Data limita de depunere a lucrărilor –  4 decembrie

Organizatorii recomandă şi solicită participanţilor la concurs să trimită lucrări originale, nepublicate încă.

PREMII ACORDATE

 • Marele premiu

acordat de fam. Afrodita şi Victor Renea

 • 1 premiu Secţiunea  I cls I-IV
 • 1 premiu Secţiunea a II – a   cls V-VIII

 

Persoană de contact: Maria Cristina Olaru, tel.0237/626646

e-mail: sectia_copii@bjvrancea.ro