Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează Club de lectură-teatru pentru un număr de 12 copii cu vârsta între 9 și 14 ani, talentați și dornici de a evolua pe scenă.

Clubul se va desfășura în fiecare zi de luni, între orele 15-16.30 la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene, din strada Maior Gheorghe Sava numărul 4. Înscrierile se realizează la numărul de telefon 0237/231161, de luni până joi, între orele 9-16, persoană de contact bibliotecar Diana Rădună.

Activitatea Clubului va fi coordonată de doamna Diana Rădună, bibliotecar la Centrul de Formare. Trupa de actori va fi îndrumată de către domnul Ioan Constantinescu, actor și regizor la Teatrul Municipal „Gheorghe Pastia” din Focșani. Domnul Ioan Constantinescu este inițiatorul Stagiunii Teatrale a Elevilor Focșăneni (1978) și coordonator al unei trupe de teatru muzical pentru copii, prin mijlocirea căreia au fost descoperite și promovate talente actoricești vrâncene. Piesele regizate de domnia sa s-au jucat pe scena Teatrului Municipal, a Ateneului și Casei de Cultură din Focşani.

Clubul de lectură-teatru pentru copii își propune descoperirea, cultivarea și promovarea tinerelor talente, punerea în valoare a unor opere ale literaturii române, încurajarea lecturii şi dezvoltarea personalității individuale. În cadrul sesiunilor de pregătire scenică, tinerii vor învăța să își dezvolte fantezia și creativitatea, întrebuinţate într-un mod constructiv, își vor însuși mișcarea scenică și își vor dezvolta capacitatea de memorare.

Între rezultatele acestui proiect cultural-artistic, amintim realizarea unei piese care va fi prezentată publicului.

Vă aşteptăm să cultivăm împreună gustul pentru dramaturgie şi frumos