Pentru Biblioteca Judeţeană Vrancea au fost achiziţionate cinci e-readere Kindle şi iRiver, precum și o tabletă Samsung Galaxy care vor fi disponibile la  Sala de lectură şi  la Secţia de copii şi Tineret.

Acest lucru a fost posibil datorită implicării, în perioada septembrie 2011 – septembrie 2012, în  proiectul „Click@ platformă online de instruire pentru bibliotecari”  derulat de Biblioteca Judeţeană  „Duiliu Zamfirescu ” Vrancea , alături de alte şase biblioteci judeţene din România .

Biblioteca Județeana Vrancea a beneficiat  de o finanţare de  2 000 $  pentru a desfăşura activităţi în dezvoltarea profesională a bibliotecarilor publici şi a diverşilor utilizatori ai bibliotecii

Acest proiect a beneficiat de un grant oferit de EIFL (Electronic Information for Libraries, Italia) şi Centrul Mortenson pentru Programe Internaţionale de Bibliotecă din Illinois-SUA.

 Începând cu  luna aprilie a.c. se vor organiza ateliere de instruire pentru folosirea tabletelor şi e-redere-lor,  cu  bibliotecarii ce le vor utiliza şi pune la dispoziţia cititorilor, sub coordonarea bibliotecarului care a participat la Programul de Training pentru Lideri şi Inovatori al Centrului Mortenson – Margareta Tătăruş – coordonatorul Secţiei pentru Copii şi Tineret şi formator al bibliotecii

Pe e-readere  s-au adaugat peste 200  ebook-uri  în limba engleză  dar şi în limba română  din literatura de actualitate.

Iată câteva exemple:

Radu Paraschivescu: Mi-e rău la cap, mă doare mintea, Noi perle de tranziţie

Lucian Blaga: Aforisme   

Neagu Djuvara: Ce au fost boierii mari, Amintiri din pribegie   

Paulo Coelho: Aleph, Partea superioară a machetei

Mircea Cărtărescu: Jurnal 1 (1990-1996), Jurnal 2 (1997-2003), Travesti

Gabriel Liiceanu: Scrisori către fiul meu Partea inferioară a machetei

Mircea Cărtărescu: REM 

Ioana Pârvulescu: Cartea întrebărilor, In intimitatea sec. 19

Constantin Noica: Carte de înţelepciune, Şase maladii ale spiritului contemporan

 

Sperăm ca aceste  e-readere vă vor stârni interesul și vă așteptăm la bibliotecă în  Sala de lectură şi Secţia de copii şi Tineret unde acestea  vor fi disponibile pentru utilizarea lor  la sala de lectură.

 

DSC01233