Doamnele bibliotecare de la secțiile  Împrumut la domiciliu adulți și Sala Periodice. Carte Veche ale Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea au pregătit, cu ocazia programului Școala Altfel,  o serie de activități dedicate tinerilor: vizitarea bibliotecii, promovarea colecțiilor curente și de bază, promovarea serviciilor oferite  – înscriere, împrumutul de carte la domiciliu și al periodicelor la sala de lectură, rezervările de titluri, împrumutul interbibliotecar, activități culturale, întâlniri cu scriitorii vrânceni.

La acest program au participat luni, 26 martie 2018,  25 de elevi ai clasei a V-a, din cadrul Colegiului Național Unirea, însoțiți de doamna profesor Marilena Oprea și de doamnele  Viorica Grigorescu și  Irina  Adetu din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea.

Vizita elevilor la biblioteca s-a înscris într-un periplu de documentare privind instituțiile de cultură, monumentele istorice și personalitățile din județul Vrancea.

Tinerilor le-a fost prezentată colecția de Carte Veche și tradițională a bibliotecii și fondul de carte Localia-Personalia care reconstituie viața spirituală a județului nostru, prilejuindu-le o incursiune în istoria locală. Au aflat despre personalități culturale ale județului nostru, dintre care amintim pe Simion Mehedinți, Simion Hârnea, Ion Diaconu, Virgil Huzum, Leon Kalustian, și despre  scrierile acestora.

Tinerii prezenţi au aflat, de asemenea, informații despre condițiile de păstrare, îngrijire și întreținere a unor astfel de colecții și, mai ales,  faptul că ele trebuie tratate cu respect pentru că ne reprezintă, într-un fel,  pe fiecare în parte, îndemnându-ne să devenim responsabili de transmiterea valorilor locale şi naţionale urmașilor noștri.