Dragi vrânceni, iată-ne ajunşi la ultima întâlnire din cadrul programului Biblioteca de Vacanţă, care se va desfăşura în Crângul Petreşti, între orele 1600 şi 1900, derulat de Consiliul Județean Vrancea și Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu.

Aflat la cea de-a X-a ediţie, programul Biblioteca de Vacanţă şi-a propus să ofere vrâncenilor activităţi de lectură, de împrumut de cărți acasă sau în Crâng şi de petrecere a unui timp valoros alături de familie, de prieteni, de membrii comunităţii și de Biblioteca lor.

Atelierul de poveşti îi aşteaptă pe copii la întâlnirea cu eroii din basmele preferate în lectura doamnei manager Margareta Tătăruș, iar la Atelierul de… curiozităţi! Cărţi şi lectură vintage!, organizat de colega noastră Teodora Fîntînaru, vor fi prezentate copiilor, însoţitorilor, dar şi publicului larg, cărţi pentru cei mici şi pentru cei mari, apărute în perioada interbelică sau chiar acum mai bine de 100 de ani! Cărţi nemaiîntâlnite, cu poveşti incredibile, care au ajuns cu multe peripeţii la noi! Atenţie, unele au nevoie de ajutor, trebuie salvate! Veniţi şi vedeţi cum! Fiţi eroii lor!

Începând cu ora 1600, Echipa Verde la Teatru a pregătit pentru copiii curioşi şi creativi un Atelier de teatru, care îi va provoca prin jocuri, să-și descopere talentul, să se exprime liber și să aibă mai multă încredere în ei.

Tot de la ora 1600, în cadrul Atelierului de creație, coordonat de doamna profesoară Mariana Dascălu, copiii și părinții sunt invitați să creeze semne de carte inedite, lucrate în tehnica quilling.

În cadrul Atelierului de fotografie pentru copii, Oana Dima, fotograf amator, îi aşteaptă pe juniori, în intervalul orar 1600-1800, să descopere, împreună, calea către dobândirea unor amintiri în imagini de calitate.

Partenerii noștri de la Tenis Club Focșani, coordonaţi de Răzvan Bucuroiu, vor oferi, între orele 1600 şi 1800, demonstrații de tenis, lecţii introductive pentru copii și jocuri de echipă.

Vă aşteptăm cu cărţi de citit în Crâng şi de împrumut la domiciliu, acoperind o gamă diversă de preferinţe (literatură, psihologie, nutriţie, artă culinară, cărţi pentru cei mici şi enciclopedii) și vă mulțumim pentru participarea numeroasă, în fiecare duminică a lunii august, la programul Biblioteca de Vacanţă.

Vă invităm duminică, 26 august 2018, să luaţi parte la activităţile şi atelierele pe care le-am pregătit pentru dumneavoastră și vă așteptăm cu drag la Bibliotecă.