Grădinițele 15, 16, 17 Focșani

AZI am fost la BIBLIOTECĂ – proiect de promovare a lecturii și serviciilor bibliotecii:

 

LUNI: 21 mai 2018

34 de copii frumoși, curioși, veseli și isteți de la Grădinița nr. 17, Focșani, alături de doamnele Baneș Elena și Cherciu Adriana Elena (care au sărbătorit ziua de nume și la bibliotecă). O zi plină de zumzete și zâmbete de copii care au repetat poveștile știute și au văzut că sunt și altele pe care urmează să le cunoască, care au citit ghicitori și au dat răspunsuri corecte și au fost răsplătiți cu aplauze , povești animate și un pic de dans.

 

MARȚI: 22 mai 2018

Invitații zilei au fost preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Focșani, însoțiți de doamnele Virginia Dorobăț și Elena Kviatcoschi.

Au fost primiți cu jucării și cărți și o poveste despre darurile pe care le poate aduce lectura în viața lor. Plini de energie și isteți, ei au pus multe întrebări și au povestit cum arată biblioteca lor de acasă. Cei care nu au încă au promis ca își vor face începând de mâine…😊😊

Alături de ei a fost și doamna cms. Monica Manolalache de la Inspectoratul de Poliție Vrancea , care în cadrul activității de prevenire a victimizării minorilor a prezentat ”Siguranța acasă, pe stradă și la grădiniță”, cu imagini sugestive din poveștile deja știute de copii. Ei au răspuns la întrebări și au participat la un joc interactiv.

 

MIERCURI: 23 mai 2018

Azi am fost la BIBLIOTECĂ. Grădinița nr. 16 Focșani.

Întâlnire a bibliotecarilor de la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii județene Vrancea cu 86 de preșcolari din grupele mici și mijlocii alături de doamnele educatoare Sava Adriana, Hîrșu Nicoleta, Chirilă Viorica, Guliman Ioana, Anton Alexandrina, Rigopol Alexandra, Sima Florica și doamna director Monica Negoiță.

Activitatea a făcut parte din Parteneriatul Educațional “Biblioteca prietena copiilor” și din proiectul de promovare a lecturii și serviciilor de bibliotecă.

Cei mici au făcut cunoștință cu lumea minunată a poveștilor, au trecut în revistă poveștile pe care le cunosc, au vorbit despre personaje negative și pozitive și mult așteptatele finaluri fericite.

Mici, isteți, nerăbdători și foarte cuminți, copiii au înțeles că mai au multe povești de auzit, și mai târziu de citit și au promis că vor veni la bibliotecă împreună cu doamnele sau cu părinții. LALI – prințesa poveștilor ne-a însoțit în vizită și ne-a ajutat să spunem corect povestea cărților.

După povestea animată, am răsfoit cărți și ne-am dezmorțit picioarele cu un pic de dans.

 

Mulțumim tuturor pentru implicare și seriozitate și ne vedem la următoarea întâlnire, la bibliotecă.