În cadrul Târgului de carte 2014, organizat de Biblioteca Judeţeană Vrancea, din seria evenimentelor dedicate lansărilor de carte, vineri, 28 noiembrie, ora 18.30,  în prezenţa tânărului autor Victor Miron, va fi prezentat publicului vrâncean volumul Cărţile pe faţă, apărut în 2014, la Editura Risoprint, Cluj Napoca.

Volumul Cărţile pe faţă prezintă doar una din campaniile pe care le-a iniţiat Victor Miron  care se autocaracterizează ca fiind:  un om care vede viața ca pe o călătorie, ca pe o experiență de învățare și care vrea să își transforme trăitul într-o artă.

cartile-pe-fataVictor Miron e idealist cu inițiativă și antreprenor. Are 14 ani… de când e cititor. E inițiatorul campaniei de promovare a lecturii Cărțile pe față și autorul cărții Cărțile pe față, autor narator în povestea Service-ului Auto IOVI, a inițiat campania de promovare a bunelor maniere în trafic Pe drumul cel bun, este cofondator a mai multor startupuri: UseTogether, appFavorit.es și verificmasina.ro. A fost desemnat Social Media Influencer de către Book of success.ro.  Îi plac oamenii, autoironia și apusurile.

 Autobiografică, stenică, deziderativă şi de-a dreptul imperativă, această surprinzătoare „poveste a mecanicului care (re)aduce cartea” are ingenuitatea dar şi francheţea internauţilor de pe Facebook “ – scrie prof. univ. dr. Mircea Muthu în cuvântul înainte al volumului Cărţile pe faţă.

O mână de oameni, în timpul lor liber și fără resurse financiare, au reușit să pornească, în luna ianuarie a acestui an, o campanie de promovare a lecturii. În această carte, Victor  Miron, iniţiatorul campaniei, spune povestea primelor zece acțiuni din cadrul inițiativei și divulgă ce îl face pe el să citească minim o oră pe zi.

În carte o să citeşti despre povestea unui service auto cu bibliotecă, a unui cabinet stomatologic anticariat (anti-cariat), ce sunt localurile à la carte, de ce gratuități beneficiază cititorii, dar și despre oamenii publici care au susținut acest demers: Horia Roman Patapievici, Adrian Despot şi Andi Moisescu.

AICI puteți vedea trailerul despre carte:

Banii din vânzarea cărţii sunt donaţi acestei campanii pentru susţinerea viitoarelor activităţi. “   – www.cartilepefata.ro

 Te aşteptăm, vineri, 28 noiembrie, ora 18.30,  la Târgul de carte din Focşani şi îl vei putea cunoaşte pe autorul campaniei şi al volumului Cărţile pe faţă.

 

În noul sediu al Bibliotecii Judeţene, din str. M. Kogălniceanu nr.13,  invităm publicul cititor, care beneficiază de intrare gratuită, în perioada 27-29 noiembrie 2014 la cea de-a IX-a ediţie a Târgului de Carte, să răsfoiască cele mai noi apariţii editoriale şi să participe la evenimentele pe care le-am pregătit în acest an.