Luni, 18 martie 2019, Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea organizează, la Centrul de formare din strada Maior Sava nr. 4, două ateliere de povești și muzică enesciană dedicate elevilor Şcolii Anghel Saligny din Focşani şi Şcolii Gimnaziale Bilieşti, susţinute de scriitoarea Cristina Andone. Cu acest prilej, vor fi prezentate asistenţei costume populare autentice, iar participanţii se vor bucura de o sesiune de autografe oferite de autoare.

Poveștile scrise de Cristina Andone îi ajută pe copii să înțeleagă mai bine personalitatea muzicii lui Enescu, prin asocieri de imagini, emoții și situații. În compania scriitoarei, copiii vor învăța despre perseverență, răbdare, grijă și muzica lui George Enescu, familiarizându-se, în acelaşi timp, cu instrumentele muzicale, elementele de teorie muzicală şi atmosfera specifică unui concert de muzică clasică.

Cristina Andone este scriitor, activist educational şi trainer de creativitate. Cărtile sale, reunite în colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală, vândute în 120.000 de exemplare, îşi propun să îi familiarizeze pe copii cu muzica clasică printr-o metodă pedagogică originală – ‘audit de brand muzical’. Cele nouă cărţi despre muzica marilor compozitori împletesc planificarea strategică de marketing cu teoria muzicală în poveşti armonioase.

Colecţia etnografică a autoarei poate fi admirată în ilustraţiile din cartea „Enescu şi hora razelor de soare” şi în cadrul atelierelor de carte organizate în Bucureşti şi în ţară.