2 la sutaPrin ASOCIAŢIA „CĂRŢI DESCHISE”- asociaţie non profit, Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea are posibilitatea de a desfăşura proiecte educaţionale şi de valorificare a culturii, orientate spre întreaga comunitate vrânceană.

Scopul asociaţiei este de a face cunoscuta Vrancea prin valorile culturale, literatura, arta, muzica, tradiţii şi acţionează pentru păstrarea identităţii culturale şi spirituale a comunităţii şi toate acestea prin bibliotecă.

Asociația îşi propune să organizeze diverse evenimente culturale, sesiuni de prezentări, tabere de cultură şi tradiţii, prelegeri, alte evenimente culturale, excursii documentare, si activități de editare a unor volume de interes pentru comunitate.

Fondurile asociaţiei provin exclusiv din proiecte, donații, sponsorizări. Formularul prin care puteți direcționa 2% din impozit pentru Asociația ”Cărți Deschise” se poate descărca de AICI.

În anul 2013, Asociația „CĂRŢI DESCHISE” a sprijinit apariția volumului IX, ”Duiliu Zamfirescu – Scrieri de tinerețe”, care este penultimul volum din seria opere complete al autorului, serie coordonată de prof. dr. univ. Ioan Adam – renumit zamfirescolog.

În anul 2014 am dori să finalizăm un proiect de amenajare al  spațiului din vecinătatea  Sălii de lectură din str. Mr. Gh. Sava nr. 4, aproximativ 950 mp. și transformarea acestuia într-un parc destinat comunității, pentru petrecerea timpului liber și în care se vor desfășura diverse activități culturale dedicate lecturii.